Treći Renaissance: Tvrđava Fortica iznad Omiša i DJ JockVideo sa vrha omiške Dinare koji je sniman dronom i kamerama tijekom jeseni, emitirao se u nedjelju, 27. prosinca od 20h, a predstavio se nagrađivani hrvatski DJ i producent Jock iz Splita.


Renaissance
je video projekt turističke promidžbe renesansne Hrvatske (dvorci, utvrde, stari gradovi) uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe, a nastao je pod okriljem nagrade „Ambasador“ kao odgovor na nedostatak klupskih i festivalskih uzbuđenja.

Premijeru možete pogledati na slijedećim kanalima:

Youtube https://youtu.be/2yZheljYvNo

Facebook http://bit.ly/2Lsoh30

Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš

Tvrđava Fortica nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Čim stupite nogom u više od 500 godina staru utvrdu, shvatit ćete zašto su stari Omišani nosili teške kamene gromade na vrh planine. Osim kao vidikovac, Fortica je starim gusarima služila i kao sklonište, u slučaju neposredne opasnosti, stari Omišani bi iz svojih kuća bježali u sigurnost Fortice,  a postojali su čak i planovi da se, ako se neprijatelji dovoljno približe, na grad s vrha planine sruče velike kamene gromade. Srećom, usprkos brojnim bitkama koje su gusari vodili, ovaj plan nikad nije proveden. Za gusarenje to je bilo jako važno, jer se se s jednog mjesta moglo nadzirati veliko područje i na kopnu i na moru. Naime s kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica. Iz kojeg god smjera da su neprijatelji dolazili, stražari s Fortice uvijek su ih mogli uočiti dovoljno rano da upozore svoje sugrađane na opasnost te je upravo ova utvrda jedan od razloga zašto je Omiš ostao nepokoren u čitavoj svojoj povijesti. Više info https://www.visitomis.hr

DJ Jock

U jednom intervju za Beatport, apsolutni vladar techno scene Carl Cox osvrnuo se na nove artiste, čije vrijeme tek dolazi gdje je splitskog DJ Jocka istaknuo kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Apsolutni Coxov favorit, traka "Raw Love" uvela je nasmijanog splitskog producenta u gornji dom svjetskih DJ zvijezda. Izdana na gigantskom Intec Labelu u Coxovom vlasništvu, u samo je nekoliko dana došla u top 20 Beatportove ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Uskoro pokreće i klupsku večer Roots. Karijera mladog Splićanina u neuzaustavljivom je usponu, 2018. je proveo za pultom mega zabava poput Exit Festivala, Ressistance stagea na Ultra Europeu, Amsterdamskog ADE-a, Moondancea, No Sleep Festivala, Sea Star-a. Njegovu traku "Tunell" izdanoj na etiketi Carl Coxa izabrao je moćni TimeWarp za službeni video, a redovito se nalazi među laureatima regionalne nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJa.

Projekt Renaissance je snimljen na tri lokacije, a prethodno su napravljene video premijere u Dvoru Veliki Tabor (Yakka) i riječkom Trsatskom kaštelu (Dalton Trance Teleport).

Snimku iz Dvora Veliki Tabor možete vidjeti na linku https://youtu.be/r3sFxOhorco

Snimku s Trsatskog kaštela možete vidjeti na linku https://youtu.be/tG8Q1kOMNPA

ambasador renaissance, renaissance, fortica omis, dj jock

Prati nas na