Izabrano je 38 Ambasadora elektroničke glazbe u HrvatskojU utorak, 21. studenog, 2017. na drugoj dodjeli nagrada za elektroničku glazbu “Ambasador” održanoj u KUC Travno (Zagreb) pred oko 275 posjetitelja uručena su priznanja 38 aktera elektroničke scene.

Najviše državne i glazbene institucije podržale su projekt i time učinili da elektronička glazba preko nagrade Ambasador postane prepoznatljivija, odnosno da se još više uključi u segment kulture RH. Program su otvorili plesači Education TV-a, a vodio ga je Emir Bešić poznatiji kao DJ E-Base koji ove godine slavi 30 godina rada na sceni.

Nagradu za "Najbolji festival" odnio je Sonus na Zrću, a priznanje je uručila u ime Ministarstva kulture RH, načelnica sektora za razvoj kulture i umjetnosti
Nevena Tudor Perković.

U krakom obraćanju istaknula je kako se prema odazivu, ali i zanimanju publike za elektroničku scenu vidi njezina snaga, a Ambasador kao projekt je dovoljno kvalitetan da nastavi promicati i okupljati scenu.

Laureati Ambasadora 2017.

Nagradu za životno djelo dobio je Slavin Balen radijski voditelj, DJ, organizator i strastveni kolekcionar ploča sa preko 30 godina iskustva; elektronički bend godine su NipplePeople, a najbolji techno DJ je DJ Jock iz Splita. Insolate iz Osijeka je odnijela titulu za Ambasadora Hrvatske u inozemstvu, Marina Karamarko iz Rijeke i ove godine je najbolja Tech-House DJ-ica, Filip Motovunski kao Bass DJ, Tom Bug kao House DJ, a Matroda Future House DJ. Ambasador potiče nove projekte u nekoliko kategorija pa je tako Najbolji novi festival Sea Star iz Umaga, "Najbolja radijska emisija" je o Maminha s Yammat, a promaknuće godine je Bonaca iz Pule, dok su u Pulu nagrade odnijeli i Edusplash (najbolji edukativni program), Seasplash (Soundsystem godine).

Za "Plesnu destinaciju godine" odabran je Grad Zagreb!

Devet kategorija bile su nagrade stručnog žiria sastavljenog od respektabilnih producenata i DJa sa scene, dok je za 29 nagrada glasala publika. Nagradu struke u 9 kategorija ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Petar Dundov, Haris Čustović, Damir Ludvig, Seraphim Codex i Ivan Mastermix. Članovi žirija nisu mogli ocjenjivati kategorije u kojima su bili nominirani.

Album godine “Soundproof” potpisuju Bamwise na PDV Recordsu, a nagradu je uručio u ime HDS-ZAMP-a partnera manifestacije, Milan Majerović-Stilinović.

-Istaknuo je kako mu je večer bila ispunjena zabavnim događajima i vrijednim projektima. Poručio je kako vjeruje da je projekt Ambasadora na dobrom putu.

Najbolji single su napravili Andrea Ljekaj i pjevačica Diyala, a remix Ilija Rudman; Petar Dundov se okrunio ove godine s nagradama za vinyl godine i Live Act.

Organizatori su pripremili brojna iznenađenja u programu ponudivši dodjelu nagrada u 3. čina gdje je svaki završavao nastupom LIVE elektronike. Prvo je nastupao Surka Beatbox, pa bend Beat Busters, a svečanu dodjelu su zatvorili NipplePeople s 3 glazbena broja. Potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje svih dobitnika, jer je jedna od ključnih poruka ovog projekta okupljanje scene i postizanje zajedništva.Od samog početka Ambasador je ponudio pretprogram pa je tako održana mini izložba nominiranih fotografa, warm-up party na vinylu DJ Toxica i predstavljanje Pioneer DJ opreme i glazbenih Udruga bitnih za razvoj scene - EMI učilište, HDS ZAMP, Education TV-a. Posebnost ove godine svakako je i Ambasadorova Burza znanja u koju su se uključili mnogi umjetnici kako bi svoje usluge lakše ponudili sceni. Od brojnih prezentera nagrade su uručili i predstavnici Ministarstva kulture, te HDS-ZAMP-a.


Organizatori su nakon dodjele nagrada održali Ambasador Winners Party u klubu Boogaloo gdje je 15 Ambasadora na 2 plesna podija predstavilo brojne elektroničke pravce house, electro, techno, trance i drum and bass, pretvorivši događaj u mini festival i najveće okupljanje domaće elektroničke scene. Održao se u subotu 25.11. u Boogaloo klubu na dva floora, na kojem su svirali Ambasadori 2016. i 2017. godine: Petar Dundov, Filip Motovunski, Andrea Ljekaj, Tom Bug, Dalton Trance Teleport, Butters (Less is More), Marin Biočić b2b Tino Dobrić (Seriously Twisted), Ana Antonova, DJ Xed, ikonal Live, Le Chocolat Noir Live, Lunar Dawn, System Divine, Toxic i Yakka.

SVI DOBITNICI AMBASADORA 2017.

FESTIVALI
01.    Najbolji festival
-    Sonus Festival, Zrće (Pag)

02.    Najbolji boutique festival
-    Defected Croatia, Tisno

03.    Najbolji festival domaćeg promotora
-    Moondance Festival, Trogir

04.    Najbolji klupski festival
-    WTF, Dubrovnik

05.    Najbolji novi festival
-    Sea Star Festival, Umag

06.    Najbolji regionalni festival
-    Exit Festival, Novi Sad

KLUBOVI
07.    Najbolji Open Air / Beach Club
-    Barbarella`s, Prosika

08.    Najbolji veliki klub
-    Revelin, Dubrovnik

09.    Najbolji mali klub
-    Masters, Zagreb

10.    Najbolja klupska večer / promotor
-    Futurescope

11.    Najbolji kolektiv
-    Seriously Twisted

12.    Koncept godine
-    BSH Events [MSU Rooftop, Medvedgrad, Zagreb]13.    Najbolja nova klupska večer
-    Less is More
DJ-I
14.    Najbolji House DJ
-    Tom Bug

15.    Najbolji Deep Tech / Tech-House DJ
-    Marina Karamarko

16.    Najbolji Electro DJ
-    Zarkoff

17.    Najbolji Techno DJ
-    DJ Jock

18.    Najbolji Goa/Psy trance DJ
-    Dalton Trance Teleport

19.    Najbolji Bass DJ
-    Filip Motovunski

20.    Najbolji Future House DJ
-    Matroda

21.    Newcomer godine
-    Fabian Mateša
SCENA
22.    Performer godine
-    Surka Beatbox

23.    Elektronički bend godine
-      NipplePeople

24.    Soundsystem godine
-    Seaplash Soundsystem

25.    Najbolji edukativni program
-    Edusplash (Pozitivan Ritam, Pula)

26.    Podcast / Radijska emisija godine
-    Magic Room – Maminho (Yammat FM)

27.    Plesna destinacija godine
-    Zagreb

28.    Party fotograf godine
-    Goran Perešin Goxcom

29.    Ambasador Hrvatske u inozemstvu
-    Insolate
NAGRADE STRUKE
30.    Najbolji Live Act
-    Petar Dundov

31.    Etiketa godine
-    Blacksoul Music

32.    Album/kompilacija godine
-    Bamwise - Soundproof [PDV Rec.]

33.    Single godine
-    Andrea Ljekaj - The Unsaid feat. Diyala EP [SAVE017]

34.    Vinyl godine
-    Petar Dundov - Falling In EP [Loveland Holland]

35.    Remix/obrada godine
-    OURRA Feat. Robert Owens - This Time - Ilija Rudman Radiophonic Mix [Imogen 007]

36.    Najbolja nova etiketa
-    Moondance Records

37.    Proboj/promaknuće /Breakthrough DJ
-    Bonaca

38.    Nagrada za životno djelo
-    Slavin Balen


Prati nas na