O projektuŠTO JE AMBASADOR?


• Dodjela nagrada za vrhunska dostignuća u elektroničkoj glazbi Hrvatske i regije

• Priznanja dodjeljuje najpoznatiji portal elektroničke glazbe Klubskascena.hr

• Laureati nagrade su festivali, klubovi, autori, DJ-i, radijski voditelji…

• Platforma za networking, razmjenu ideja i sklapanje novih suradnji

• Jednom godišnje okuplja cijelu industriju elektroničke glazbe


DOBITNICI NAGRADA KROZ GODINE

Festivali:
Ultra Europe, Exit Festival, Sonus Festival, Forestland, Defected Croatia

DJ-i/producenti:
Nipplepeople, Aklea Neon, Yakka, Petar Dundov, DJ Jock, Insolate

Projekti:
BSH Events, Tea Hendija/Enter Zagreb, Ivona Kovacevic/Yammat FM, Club Revelin, Stereotip/Dixon, Boogaloo ClubGLAZBENI NASTUPI

• Na svecanoj dodjeli nastupaju nagrađivani autori i izvođači

• DJ-i, live actovi, bendovi i plesne skupine iz Hrvatske i regije

• Nipplepeople, ABOP, The Siids, Aklea Neon, Klaada, cura & decko…

 

EDUKATIVNI PROGRAM

Uključuje izložbe, edukativne panele, tribine s ciljem širenja znanja . Eminentni stručnjaci iz industrije prenose svoj know-how i kako uspjeti u glazbenom biznisu. Tendencija je da projekt izraste u glazbenu konferenciju s diskurzivnim programom.

PREZENTERI
• Dolaze iz kulturno-intelektualnog sektora
• Glazbenici, književnici, novinari, glumci, TV voditelji…


Reportaže i izvještaje o Ambasadoru do sada prenijeli su brojni nacionalni mediji i emisije - HRT (Dnevnik, Vijesti iz kulture, Zagrebačka panorama, Dobar dan Hrvatska), HRT 2 (emisija PopRock.hr); HRT 4 (TV Student); specijalizirani web portali, radijske postaje (Radio 101, Otvoreni, HR 2. program, Yammat FM, Radio Split, Radio Roža, Ultra FM, Enter Zagreb), te se o projektu pisalo u tisku (Jutarnji List, Slobodna Dalmacija, Nacional, Novi List, Večernji), stručnim časopisima (HDS Cantus).

O AMBASADORU SU REKLI:

Sanjin Đukić (Exit Festival)
Super mi je da je Ambasador nastavio to što smo dobili na europskom nivou, a kao incijativa je jako bitan jer spaja cijelu regiju

Tea Hendija (Enter Zagreb)
Organizatori Ambasadora napravili su veliku stvar za domaću elektroničku scenu time da su dali priznanja i DJ-ima, producentima, organizatorima festivala/evenata

Aklea Neon
Drago mi je da je Ambasador tu i daje priznanje imenima koja pomiču granice glazbe, a nisu zastupljena u mainstream kulturi

Petar Dundov
Ambasador nije samo priznanje ljudima za njihov rad i motivacija za nastavak, nego i socijalna platforma koja im omogućuje povezivanje s drugima iz branše i potencijalnu suradnju

Yakka
Ideja sama po sebi je odlična, motivira ljude da jače rade, stvara se pozitivna konkurencija koja u konačnici donosi kvalitetniji materijal

Marko Boko (Graffiti na Gradele)
Sjajno je da uopće postoji nagrada poput Ambasadora, koja na jednom mjestu okuplja organizatore, promotore, glazbenike i zapravo cijelu industrijuAmbasador je predvodio delegaciju hrvatske elektroničke scene sastavljenu od 18 renomiranih umjetnika na glazbenu konferenciju Paris Electronic Week od 26. do 29. rujna 2018. gdje se Hrvatska predstavila kao festivalska destinacija s ciljem otvaranja novog tržišta i kulturne razmjene glazbenika, a potom su hrvatski DJ-i Pero-Fullhouse, Haris Čustović i Sergej Snooze nastupili u vrlo cijenjenom noćnom klubu Concrete.

POVEZANI PROJEKTI

• Nastupi Amabasadora na: Dani komunikacija, Projekt Qart, MAKK, Concrete Paris
• Predstavljanje HR scene na Paris Electronic Week
• Renaissance: nastupi nagrađivanih autora u srednjovjekovnim dvorcima uz video stream

Projekt Renaissance nastao je kao odgovor na pandemiju u 2020. s obzirom da su elektroničkim glazbenicima onemogućeni klupski i festivalski nastupi. To je video projekt koji ima za cilj povezati povijesnu baštinu srednjovjekovne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe, stvarajući tako svojevrsnu audio-vizualnu turističku razglednicu. Prve epizode snimane su u Dvoru Veliki Tabor (Yakka), Trsatskom kaštelu u Rijeci (Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić) i Fortici Starigrad u Omišu (DJ Jock).DOBITNICI AMBASADORA 2016.

Tijekom prve manifestacije u PAUK/SKUC, Zagreb (2016.) podijeljene su nagrade u ukupno 47 kategorija. Bilo je nominirano oko 240 programa, projekata i izvođača za koje je glasalo preko 20 tisuća fanova. Pogledajte popis svih laureata ovdje.

DOBITNICI AMBASADORA 2017.
Tijekom druge manifestacije u KUC Travno, Zagreb (2017.) podijeljene su nagrade u ukupno 38 kategorija uz oko nešto manje od 200 nominiranih aktera scene za koje je glasalo preko 22 tisuće fanova. Pogledajte popis svih laureata ovdje.

DOBITNICI AMBASADORA 2018.
Tijekom treće manifestacije u KUC Travno, Zagreb (2018.) podijeljene su nagrade u ukupno 25 kategorija uz oko nešto manje od 140 nominiranih aktera scene za koje je glasalo preko 14 tisuća fanova. Pogledajte popis svih laureata ovdje.

DOBITNICI AMBASADORA 2020. (za ostvarenja u 2019.)
Tijekom četvrte manifestacije u klubu Aquarius, Zagreb (2020.) podijeljene su nagrade u ukupno 35 kategorija uz oko nešto manje od 120 nominiranih aktera scene za koje je glasalo preko 18 tisuća fanova. Pogledajte popis svih laureata ovdje.

DOBITNICI AMBASADORA 2021. (za ostvarenja u 2020.)
Tijekom pete manifestacije u Centru Gervais (Opatija) podijeljene su nagrade u ukupno 28 kategorija uz oko nešto manje od 120 nominiranih aktera scene za koje je glasalo preko 20 tisuća fanova. Pogledajte popis svih laureata ovdje.

Svaki dobitnik priznanja osvaja personalizirani vinyl.

Prati nas na