Kompletiran program predstavljanja hrvatske elektroničke scene u parizu krajem rujna

Naša elektronička glazbena scena predstavlja se na međunarodnoj glazbenoj konferenciji sa ciljem otvaranja novog tržišta i kulturne razmjene glazbenika. Hrvatska delegacija sudjeluje na konferenciji PARIS ELECTRONIC WEEK, a potom i kao dio svjetske smotre u jednom od najboljih klubova svijeta - CONCRETE.

U svibnju ove godine projekt „Ambasador“ koji slovi kao nagrada akterima hrvatske elektroničke glazbene scene, objavio je prvo zajedničko i međunarodno predstavljanje Hrvatske kao festivalske destinacije na glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week gdje znaju sudjelovati i ikone poput Jean-Michel Jarrea, Laurent Garniera ili Arnaud Rebotinia.

Od tog trenutka do danas potporu projektu su pružili brojni mediji i institucije, čime su potpomogli da našu zemlju od 26. do 28. rujna u Parizu predstavlja 17 renomiranih glazbenika i kreativaca među kojima se ističu Petar Dundov, Vedran Meniga (Pozitivan Ritam), Sergej Lugović (Sergej Snooze), Pero Brčić (Pero-Fullhouse, Skeptik), Haris Čustović, David Rončević (System Divine), Tomislav Brusač (Tom Bug), Domagoj Jakić (Yakka), Toni Juranović, Mateo Nekić (Butters), Lovre Kanjer (Lawrence Klein), Tonko Mikulandra (Nicehell), Lana Borić (We Love Sound, Sonus), Marijan Babicz, Vladimir Gjurčević (udruga Klubska kultura), Goran Tomašević (organizator - Klubska scena) i Marko Njegić (Hanza Media). Hrvatsku će tako zastupati organizatori festivala, promotori, pokretači izdavačkih kuća, producenti, DJ-i, PR-ovi, novinari, te voditelji Udruga koje razvijaju scenu.

Projekt realizira udruga Klubska kultura iz Hrvatske u suradnji sa francuskom udrugom Technopol. Izad svega stoji dodjela nagrada "Ambasador" koja nastaje prije dvije godine uz institucionalnu podršku, a sa ciljem učvršćivanja scene, njenog uvođenja u kulturni spektar RH, postizanja zajedništva i predstavljanja Hrvatske po europskim prijestolnicama kulture.

„Kada je nastao projekt Ambasador 2016. ni sami nismo bili svjesni njegovog punog potencijala. Osim dodjele priznanja projekt je podigao ovu glazbu u jednu novu dimenziju, te je po prvi put okupio čitavu scenu i dao novu energiju s kojom se otvaraju brojna vrata našim umjetnicima ne samo u Hrvatskoj već i na svjetskoj razini“, izjavio je osnivač projekta Ambasador i predsjednik udruge Klubska Kultura - Goran Tomašević.

Tijekom trodnevnog programa u Parizu koji će se održati par dana nakon proslave 20. rođendana Technoparade, organizator Tommy Vaudecrane je hrvatskoj delegaciji osigurao mnogo širi program predstavljanja nego li je to u početku najavljivano.

"Nadam se da će nakon Paris Electronic Weeka veze između hrvatske i francuske elektroničke glazbene scene biti jače i da ćemo ubuduće raditi više zajedničkih projekata koji će podignuti lokalne scene i talente na viši nivo. Ovo je prva stepenica u ostvarivanju suradnje, te je idući korak posjet francuske delegacije Hrvatskoj, možda već na dodjeli nagrada Ambasador. To je put prema realizaciji Zagreb Electronic Weeka i Techno Paradea u Hrvatskoj!", izjavio je Tommy Vaudecrane – predsjednik udruge Technopol koja stoji u pozadini Paris Electronic Weeka i Techno Parade.

PROGRAM U PARIZU

1. HRVATSKI ŠTAND U SKLOPU PARIS ELECTRONIC WEEK-a: Od 26. do 28. rujna Hrvatska će imati svoj štand tijekom konferencije na kojem će se izložiti promotivni materijali, brošure, katalozi, flyeri, promo miksevi naših aktera scene koji žele da se za njih čuje preko granice. Svi koji žele poslati svoje materijale na engleskom ili francuskom jeziku u Pariz obavezno se moraju javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se dogovorili o načinu distribucije tih materijala. Na štandu će se organizirati i nagradne igre na kojima posjetitelji mogu osvojiti ulaznice za hrvatske festivale koji se održavaju 2019.g. (Seasplash, Moondance, We Love Sound).

2. PREDAVANJE/PANEL O FESTIVALSKOM TURIZMU I DESTINACIJAMA - Program predstavljanja Hrvatske se otvara 27. rujna u 19.15h gdje će Sergej Lugović (Sergej Snooze) kao moderator pričati o našoj elektroničkoj sceni reflektirajući se na DJe, producente, izdavačke kuće, klubove i festivale. Poseban naglasak na ovom predavanju stavljen je na temu festivalskoj turizma u Hrvatskoj i razvoju destinacija. Ideja je da prezentiramo što se događalo, što se događa, te kuda možemo ići, te prezentiramo investicijske prilike u HR na području clubbinga. Gosti na ovom predavanju su renommirana imena naše scene sa velikim iskustvom: Petar Dundov, Vedran Meniga (Pozitivan Ritam), Pero Brčić (Pero-Fullhouse, Skeptik), Haris Čustović (SAE London).

3. BUSINESS/COCKTAIL PARTY KULTURNE RAZMJENE - 27. rujna od 20.15h na kojem će se naši glazbenici susresti sa profesionalcima iz francuske glazbene industrije te raditi na sklapanju kontakata, suradnji i umrežavanju sa ciljem kulturne razmjene. U sklopu ovoga programa dodatno će se sa DJ setovima predstaviti naši System Divine, Yakka i Lawrence Klein.

4. HRVATSKI DJ-I NASTUPAJU U JEDNOM OD NAJBOLJIH SVJETSKIH KLUBOVA – CONCRETE - Sigurno ste već čuli da na rijeci Seine u Parizu postoji brod/klub koji vrti underground glazbu. Na glavnom flooru kluba Concrete 27. rujna od ponoći zavijorit će se Hrvatska zastava odnosno za pult će uskočiti tri naša renomirana DJ-a Pero-Fullhouse aka Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović koji će predstaviti našu underground scenu, dok će potporu pružiti francuski DJ i zaljubljenik u Hrvatsku - Jean-Marie Kone koji je jedan od inicijatora predstavljanja hrvatske elektroničke scene u Francuskoj.

Podršku projektu su pružili: Hrvatska Turistička Zajednica, Zadarska županija, Grad Šibenik, Grad Makarska, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita i Makarske

CLUB CONCRETE, PARIS

Klub je nastao spontano iz jedva-legalnih raveova na raznim lokacijama od kojih je, poslije jedne racije, finalna odluka pala na gabaritnu baržu s tri palube, usidrenu u centru Pariza. Na samom početku, partiji su počinjali u 7 ujutro nedjeljom i trajali do 2 sata iza ponoći. Poslije su uvedeni i ostali dani, a zatim i cjelonoćni termini. Upravo taj brod je danas simbol Pariza i klupska institucija imena Concrete, mjesto na kojem vrte poznati i manje poznati DJ-i house i techno scene. Radi još od 2011., a vrlo brzo je došao pod povećalo scene organizirajući maratonske partije. Concrete je nedavno izborio i 24-satno vrijeme pa se njihova večer Samedimanche (subota-ponedjeljak) održava od subote u 22h do ponedjeljka u rano jutro gdje party traje ukupno 28 sati. Podršku je pružila i Gradonačelnica Pariza čime je de facto Concrete proglašen institucijom od značaja za cijeli grad. Concrete je uvršten i među 12 najboljih klubova svijeta prema Resident Advisoru lansirajući pritom vrlo unikatnu priču "Kako je Pariz vratio svoj groove". Klub je isto tako pokrenuo vlastitu izdavačku kuću, serijal partija Hors Serie i Weather Festival. Njihovi rezidenti danas su već etablirani izvođači s gusto zbijenim festivalskim kalendarima.
. . .

Pratite Ambasador na Instagramu i Facebooku.

Službena stranica PARIS ELECTRONIC WEEK
http://www.pariselectronicweek.fr/
http://www.pariselectronicweek.fr/speakers-2018/
http://www.pariselectronicweek.fr/focus-sur-la-scene-croate/

Projekt će se moći pratiti preko web stranice https://www.ambasador.hr/cropew2018
Službeni hashtagovi na društvenim mrežama su #cropew2018.

Prati nas na