Renaissance i Yakka predstavljaju Dvor Veliki TaborOvaj serijal je sniman na tri renesanse lokacije u Hrvatskoj, a video premijera je zakazana za nedjelju, 13. prosinca od 20h iz srednjovjekovnog Dvora Veliki Tabor. Snimljen je 60-minutni autorski set nagrađivanog DJa i producenta Yakka iz Nove Gradiške.


Datum: Nedjelja, 13. prosinca u 20h
Lokacija: Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum
DJ: Yakka

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske, te jedan od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva. Ovaj spomenik kulture najviše nulte kategorije jedan je od najprepoznatljivijih identiteta, ne samo Hrvatskog zagorja, već i Hrvatske. Veliki Tabor je izuzetan upravo zbog svoje monumentalne i autentične fortifikacijske arhitekture. Svojim smještajem na vrhu Košničkog Huma, na 333 m nadmorske visine, dominira zagorskim krajem već više od pola tisućljeća – arhitektura se zapravo stopila s prirodom čineći jedinstvenu sliku. Impresivan je i pogled koji se s Velikog Tabora pruža na cijelo Hrvatsko zagorje i dio Slovenije.

Yakka je dobitnik nekoliko nagrada "Ambasador" od strane publike i struke; o njemu je ove godine pisao stručni časopis Hrvatskog društva skladatelja "Cantus", Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja, a tijekom nastupa u ovom projektu puštao je autorsku glazbu koja uključuje remikse koje je radio za domaće i strane glazbenike - Barbara Tucker, Adrian Hour, Eric Powa B, Detour, Nipplepeople, Anna Moor i drugi. Trenutno radi na novom albumu i remiksima koji će izlaziti kontinuirano u 2021.g. Nedavno je pokrenuo svoj merch shop kroz koji ga fanovi i publika mogu podržati kupnjom majica ovdje.

ambasador renaissance, renaissance, yakka, dvor veliki tabor

Prati nas na