Renaissance video - Naši DJ-i iz renesansnih dvoraca i utvrdaVideo projekt „Renaissance“ nastao je
s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.


Video epizode čije će se premijere moći gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20h, snimane su sa nekoliko kamera i dronom Photo Studia 82 na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj: Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum; Trsatski kaštel – Rijeka; Tvrđava Fortica Starigrad – Omiš.

Publici će se predstaviti dobitnici nagrade „Ambasador“ u trajanju od 60 minuta - Yakka, Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić, DJ Jock.

Datum: Nedjelja, 13. prosinca u 20h
Lokacija: Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum
DJ: Yakka

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske, te jedan od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva. Yakka je dobitnik nekoliko nagrada "Ambasador" od strane publike i struke; o njemu je ove godine pisao stručni časopis Hrvatskog društva skladatelja "Cantus", te je jedan od 18 umjetnika koji je sudjelovao na predstavljanju hrvatske elektroničke scene u Parizu 2018. Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja.

Datum: Nedjelja, 20. prosinca u 20h
Lokacija: Trsatski kaštel, Rijeka
DJ: Dalton Trance Teleport & Roko Pečarić (bouzouki)

Trsatski kaštel je strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Jedna je od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradogradnje. Dalton Trance Teleport je veteran na trance sceni. U autorskom live nastupu promovira svoj treći studijski album „Bazzar“. Dobitnik je „Ambasadora“ za najboljeg goa/psytrance DJ-a prema glasovima publike 2017.g. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na „Bazzaru“ je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare.

Datum: Nedjelja, 27. prosinca u 20h
Lokacija: Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš
DJ: DJ Jock

Tvrđava Fortica nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Čim stupite nogom u više od 500 godina staru utvrdu, shvatit ćete zašto su stari Omišani nosili teške kamene gromade na vrh planine. S kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine, na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica. Karijera mladog Splićanina, DJ Jocka u neuzaustavljivom je usponu, a apsolutni vladar techno scene Carl Cox istaknuo ga je kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Pjesma "Raw Love" u samo je nekoliko dana došla na ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Redovito se nalazi među laureatima nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJa.

VIŠE O PROJEKTU - RENAISSANCE

Renesansa je jedno od najkreativnijih razdoblja u književnosti i umjetnosti, zaslužna za intelektualni i umjetnički procvat. Renesansa je obnova i preporod; era koja je naglašavala studije, učenje i poboljšanje samoga sebe. Upravo to su sve odlike koje ističe Ambasador kroz svoje djelovanje. Uvijek potiče kreativce, traži promjene, afirmira.

2020.g. će ostati zabilježena kao ona u kojoj su klupske i festivalske pozornice mirovale. Plesni podiji uglavnom su zjapili prazni i u većini slučajeva sve je to zamijenjeno virtualnim događajima. Upravo iz tog razloga što su autorima i DJ-ima elektroničke glazbe onemogućeni nastupi i daljnji razvoj, Ambasador je po uzoru na vodeće svjetske brendove, a u suradnji sa BURN energy drink i partnerima (Dvor Veliki Tabor, Trsatski kaštel – TZ Rijeka; Fortica Starigrad Omiš – Grad Omiš) odlučio krenuti u novu virtualnu avanturu radi očuvanja scene. U projektu Renaissance spaja se renesansna i suvremena umjetnost približavajući tako elektroničku glazbu širem auditoriju i kulturnim tokovima RH. Projekt se planira nastaviti i tijekom 2021.g. snimanjima na brojnim zanimljivim lokacijama i u suradnji sa nagrađivanim autorima elektroničkog zvuka.

ambasador renaissance, renaissance, yakka, dvor veliki tabor

Prati nas na