Glazbeni program dodjele nagrada AmbasadorZa one koji neće moći prisustvovati dodjeli nagrada, s obzirom na epidemiološku situaciju koja je broj uzvanika ograničila u odnosu na prethodna izdanja, organizatori su po prvi puta odlučili u suradnji s Vang Streamom omogućiti gledanje video prijenosa glavnog programa dodjele nagrada.


Gledatelji će uživo program moći pratiti od 20 sati na Facebook profilima nagrade Ambasador kao i medijskog partnera nagrade portala Klubskascena.hr.

Svečana četvrta dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, održat će se u zagrebačkom klubu Aquarius u četvrtak 17. rujna 2020. godine.

Nagrada Ambasador će se ove godine dodijeliti akterima hrvatske elektroničke scene u 35 kategorija, za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana.

Dodjela nagrada Ambasador počet će warm up glazbenim programom Sunset selections na ljetnoj terasi kluba Aquarius u 18:30 sati kada će publiku za glavni program dodjele nagrada afro, soul, house i disco ritmovima zagrijati DJ Stefanic, polovica zagrebačkog dua Egzotika DJ’s, koji glazbu izdaje na etiketama poput Sundriesa, Lisztomanije, Moiss Musica i domaćem Dobrom Houseu.

Glavni program dodjele nagrada počet će u 20 sati, a podijeljen je u činove između kojih će nastupati zanimljiva imena domaće glazbene scene. Osječka vila ritma melodičnog vokala Aklea Neon na terasu Aquariusa donosi zarazni afro zvuk i mantričke ethno dionice. Ova putujuća glazbenica, koja iza sebe ima više od 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, svoje afro-soul ethno-beats harmonije izvodi u dinamičnoj one woman bend izvedbi.

Anja G & Dr.Obi su zagrebački dub reggae tandem nastao 2017. godine, od tada neumorno nastupaju po čitavoj Hrvatskoj, ali i regiji. U svojoj glazbi istražuju različite stilove od rootsa do digitala, a za stvaranje prvog EP-a objavljenog prije dvije godine nadahnula ih je društvena, politička i ekonomska situacija te događaji iz  svakodnevice.

Eleven Live je novi samostalni glazbeni projekt bubnjara benda ABOP Ivana Levačića koji aktivno djeluje i u bendovima Kries i Chui.

Zagrebački psytrance producent Klaada ne ograničava se u žanru u kojem stvara, za Ambasadorovu će publiku izvesti psihodelično live putovanje podžanrovima poput psychilla s utjecajima klasične glazbe, preko psyduba s etno utjecajima pa sve do opuštajućeg progressive psytrancea.

Nakon završetka službenog dijela programa, u 22 sata se nastavlja after party otvoren za sve posjetitelje na kojem će nastupati aktualni dobitnici priznanja.

Nagrada Ambasador elektroničku glazbu već nekoliko godina aktivno smješta u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Ambasador je postao više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i HGU/HUZIP, a partneri dodjele nagrada su Vang Stream, Jana i portal Klubskascena.hr.

aktualno, vijesti, ambasador 2020, livestream, glazbeni program

Prati nas na