Pravilnik nagrade

PRAVILNIK NAGRADE AMBASADOR 2023.

Pravilnik utvrđuju Utemeljitelj nagrade Goran Tomašević (Predsjednik udruge Klubska kultura) i Toni Jurić (urednik portala Klubskascena.hr)

Organizator nagrade je udruga Klubska kultura u suradnji s portalom Klubskascena.hr

Ambasador dodjeljuje priznanja za ostvarenja s područja elektroničke glazbe u 2023.g. Nagrađuju se projekti nastali u Hrvatskoj i regiji (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Slovenija, Srbija).

STRUČNI ŽIRI NAGRADE AMBASADOR
Stručni žiri čini preko preko 50 dugogodišnjih aktera elektroničke glazbene industrije Hrvatske i regije, koje predlaže i poziva Utemeljitelj nagrade Ambasador. Stručni žiri uključuje promotore, organizatore, DJ-e/producente, glazbene novinare, izdavače, vlasnike klubova, nezavisne istraživače scene, radnike i kreativce u kulturi i druge aktere scene. Popis članova žirija koji će ove godine biti uključeni u rad projekta objavit će se na web stranici www.ambasador.hr nekoliko dana nakon svečane dodjele nagrada.

PREDNOMINACIJSKE LISTE
Žiriju sastavljenom od struke iz Hrvatske i regije šalju se prazne prednominacijske liste sa popisom kategorija, kriterijima i uputama za popunjavanje. Svaki član žirija predlaže projekte za koje smatra da su kvalitetno stvarali, promovirali i razvijali elektroničku glazbenu scenu tijekom 2022. godine. Član žirija ne može predložiti sebe i svoj projekt. Prednominacijske liste se popunjavaju na način da svaki član žirija predlaže po 3 kandidata u svakoj kategoriji.

Utvrđen je sustav bodovanja za predložene kandidate na prednominacijskim listama:

Kandidat predložen pod rednim brojem 1 na prednominacijskoj listi evidentira se sa
7 bodova


Kandidat predložen pod rednim brojem 2 na prednominacijskoj listi evidentira se sa
4 boda

Kandidat predložen pod rednim brojem 3 na prednominacijskoj listi evidentira se sa
1 bodom

U slučaju jednakog broja bodova kandidata, utvrđuje se da prednost ima kandidat sa najviše ocjena 7, zatim kandidat sa najviše ocjena 4. Ako se i na ovaj način ustanovi da su svi izjednačeni, odluku o onome tko će biti nominiran donosi Utemeljitelj nagrade ravnajući se umjetničkim i produkcijskim standardima, a ne temeljem komercijalnog uspjeha kandidata.

NOMINACIJE I KATEGORIJE
Kategorije nastaju na temelju svih zaprimljenih zapažanja i istraživanja scene u godini u kojoj se vrši evaluacija projekata, te nakon opsežnih diskusija koje Utemeljitelj nagrade vodi sa članovima žirija i svim zainteresiranim akterima elektroničke glazbene industrije u Hrvatskoj i regiji. Na temelju primljenih popunjenih prednominacijskih lista žirija i zbrojem utvrđenih bodova na prednominacijskim listama, sastavljaju se nominacije po kategorijama koje utvrđuje Utemeljitelj nagrade.

SPRJEČAVANJE SUKOBA INTERESA
Ovdje se definira društvena odgovornost projekta kao i sprečavanje sukoba interesa Organizatora (Udruga Klubska kultura), Utemeljitelja nagrade (Goran Tomašević), i žirija Ambasadora sukladno dugoročnim ciljevima i vizijama projekta.

Organizator se s odgovornošću odnosi prema zajednici kojoj je ovaj projekt namijenjen te je u cilju sprečavanja sukoba interesa donio Odluku da svi projekti nastali od Udruge i portala Klubskascena.hr ne konkuriraju u nagradi Ambasador na način da ih se neće nominirati, ni u jednoj od kategorija.

POSEBNE OKOLNOSTI
Posebne okolnosti odnose se i kod glasanja žirija u nagradama struke. Ukoliko je član žirija nominiran u pojedinoj kategoriji kao kandidat ili član projekta u kojem je osnivač, suosnivač, povremeni ili stalni stručni suradnik ili zaposlenik (Bend, Live act, VJ, DJ koji nastupaju u klubu ili na festivalu ne smatraju se zaposlenikom), prema pravilniku ne smije glasati u toj kategoriji, te je to istaknuto i u kriterijima i pravilima na obrascima za glasanje. U slučaju da glasa u toj kategoriji, njegov glas će se poništiti.

GLASANJE

Glasanje u nagradama publike i struke odvija se on-line.

GLASANJE ZA NAGRADE PUBLIKE
Publika glasa putem online sustava na web stranici www.ambasador.hr, a prema utvrđenom vremenskom periodu glasovanja. U svim kategorijama predviđenima za glasanje publike vrijedi pravilo da jedan posjetitelj može glasati samo jednom, za jednog kandidata unutar svake od kategorija.

Svaki pokušaj prijevare sustava preko clickbot, autovote i sličnih skripti i slično bit će strogo sankcionirani diskvalifikacijom kandidata te će pobjednik biti prvi idući kandidat sa najvećim brojem glasova. Utemeljitelj nagrade nadgleda i zbraja glasove publike. U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donijet će Utemeljitelj nagrade ravnajući se umjetničkim i produkcijskim standardima, a ne komercijalnim uspjehom glazbenih izdanja, projekata ili izvođača.

GLASANJE ZA NAGRADE STRUKE
Žiri prema formiranim nominacijama glasa za svoje favorite u kategorijama nagrada struke, na način da u svakoj kategoriji dodijeljuje jedan glas za jednog od kandidata. Glasa se po principu jedan glas = jedan bod.

Utemeljitelj nagrade nadgleda i zbraja glasove struke. U slučaju izjednačenih rezultata na kraju glasovanja, odluku o pobjedniku donosi ravnajući se umjetničkim i produkcijskim standardima, a ne komercijalnim uspjehom glazbenih izdanja, projekata ili izvođača.

NAGRADE
Pobjednik će primiti personalizirano priznanje u obliku vinyla. Pobjednik u svakoj kategoriji prima po jedno personalizirano priznanje.

TIMETABLE

02.10. - 15.10.

Javne prijave projekata (SCENA)

Predlaganje kandidata (STRUČNI ŽIRI)


24.10.

Objava nominacija


24.10. - 12.11.

Glasanje u nagradama publike i struke


30.11.

Dodjela nagrada (Boogaloo Club)                                              

pravila nagrade, pravilnik, nagrada ambasador 2023

Prati nas na