Objavljene nominacije i započelo online glasanje za AmbasadoraObjavom nominacija u 35 kategorija, među kojima je 175 nominiranih projekata koje je predložilo 65 članova struke u suradnji s HGU DJ sekcijom, danas je počelo online glasanje za četvrtu dodjelu nagrada Ambasador elektroničke glazbe, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj.


Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba i to u Rijeci, u Pogonu kulture, 19. ožujka 2020. godine u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana, a od ukupno 35 ovogodišnjih kategorija, 24 kategorije su nagrade publike te 11 nagrade struke.Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene i ove godine mogu glasati na ovom linku do 29. veljače 2020. godine u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Ambasador je dinamična nagrada koja aktivno prati zbivanja na elektroničkoj glazbenoj sceni Hrvatske i svake se godine prilagođava brojem i vrstom kategorija kako bi potaknula stvaralaštvo u sektoru bogatom različitim profilima umjetnika i glazbenika.

HDS – ZAMP će kao partner projekta i ove godine pobjedniku kategorije Mladi DJ godine pokloniti jednogodišnju besplatnu licencu.Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Otvoren je i poziv volonterima za pomoć u realizaciji četvrte dodjele nagrada Ambasador u Rijeci. Zainteresirani volonteri više informacija i način prijave za sudjelovanje mogu pronaći na ovom linku.

Nagradu Ambasador podržavaju BURN Hrvatska, Ministarstvo kulture RH, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.

nominacije 2020, nagrade struke, nagrade publike

Prati nas na